Križikova fontana

23 lis.

Danas sam vidjela nešto čarobno – video Križikove fontane u Pragu. Prije sam vidjela slike, ali me nisu tako očarale, ali video…To je “magična igra vode, boja i glazbe s 1300 raznobojnih reflektora i 49 vodenih pumpi”. Mislim kako smo nekako zanemarili Prag – grad dvorac. Neki ga smatraju najljepšim gradom u Europi.

Ovaj video me prosto mami da se uputim tamo i gledam ga uživo satima:

5 komentara Za “Križikova fontana”

 1. sava1 21 listopada, 2009 u 23:46 #

  Hm, da, Križikova fontana. S ove vremenske distance, nakon 4 godine, i još svježih sjećanja na poznate i razvikane turističke znamenitosti Praga, fontana mi je ostala zapisana negdje po strani. Ali to skriveno mjesto je ustvari ono najtoplije mjesto u našem srcu, gdje smo sakrili posebno fine uspomene, trenutke, ljubavi.

  Krizikova fontana je takva nježna uspomena, koja podrhtava kad god čujemo čarobnu muziku, tad se pred očima proliju raznobojni slapovi vode. I krene čarolija.

  I tad se sjetimo da na svijetu ima puno ljepote, zbog koje se vrijedi otisnuti u traganje.

 2. slakal 22 listopada, 2009 u 14:40 #

  Mene je dojmila jer je neobična, slučajno sam na istom snimku našla još neke fontane. Jesi ih ti opazila. Imas botun u desnom kantunu, pa tu otvoriš – pojavi se više njih. Je li se cijelo vrijeme cuje glazba kad si tamo, ili je samo nasnimljeno za video?

 3. sava1 22 listopada, 2009 u 20:16 #

  Da, Kal, vidjela sam i ostale snimke, čak su i ljepše od prve, pa sam zato i izabrala ovaj video. Istina, prvi video u početku zapinje pri reprodukciji, ne znam zašto.

  Sto se tiče glazbe, to ti ide ovako. Održavaju se predstave u određenim terminima navečer, svaka traje oko sat vremena, a za to vrijeme se aktivira fontana i pušta glazba na izabranu temu, prema najavi. Sve se održava u ograđenom prostoru gdje se može ući samo s ulaznicom.

  Dakle, radi se o pravom kazalištu u kojem su vodoskoci glumci, uz dodatak glazbe i boja.

 4. gogag 22 listopada, 2009 u 21:48 #

  Sava1 je zaista uoptrijebila pravu rijec – CAROBNO! Imam jednu ideju – hajde da se nadjemo u Pragu jednoga vikenda ili sl. – pa to nam je na pola puta izmedju Dalmacije i Växjö-e! Bas bi nam bilo divno. Vec znam gdje se moze kupiti Swarowski nakit povoljno – ne bi morali puno lutati. A i juhu iz kruha znam gdje prave jako dobro. Mogu li ti poslati sliku sa tim cuvenim ceskim specijalitetom? Za blog naravno!

 5. slakal 22 listopada, 2009 u 22:50 #

  Danas sam slučajno gledala na TV-u: ima i u nas juha od kruha. Nisam vidjela koji je restoran i gdje, ali pretpostavljam da je bio u Zagrebu. Emisiju je uređivao R. Bakalović, za nastup se spremala Ana Rucner.

  Goco, ideja za zajednički Prag je fenomentastična (Winnie Pooh izraz)!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: