Anishinabe – Indian Tribe from Canada

19 stu.

“Niki je imao kao dio projekta o sjeverno-am. Indijancima  da napise pricu kako je on 11-godisnji djecak iz plemena Anishinabe. Prica je morala zadovoljiti 8 trazenih elemenata (pocetak koji ce da “uhvati” za dalje citanje, ideja, stil, organizacija pisanja i slicno kao i da pokrije sve sto su ucili o njima u skoli: njihovo prirodno okruzenje i resorse, izvor, pripremu hrane, tehnologiju izrade orudja, oruzja, nastambe, kulturna i religijska vjerovanja, socioloska organizacija…).”

Ovaj tekst malo odstupa od ostalih putopisa, ali svakako spada u putovanja: Tyee the Brave

Danas sam iz Kanade dobila ovaj tekst i fascinirana pisanjem jedanaestogodišnjeg dječaka, odlučila ga uvrstiti u blog. Tekst nije prevođen s engleskog, mislim kako bi  izgubio na “snazi”, a i kako bi ga Niki mogao vidjeti u netaknutoj verziji. Za ovaj projekt je dobio visoku ocjenu i komentar: “fantastic”.

Nadam se kako će nas Niki uskoro iznenaditi jednim putopisom sa slikama.

2 komentara Za “Anishinabe – Indian Tribe from Canada”

  1. Davor Stipanić 24 studenoga, 2009 u 18:17 #

    Evo načina na koji se djecu istovremeno može obrazovati i odgajati, a mnogi tvrde da to nije moguće. Treba “pogoditi” metodu. Osmisliti je, dati joj sve dimenzije i rezultat je tu. Djeca ovladaju činjenicama bez biflanja, a uz učenje golih podataka dobivaju smisao i sami otkrivaju uzročno-posljedične i sve ostale veze. Da bi se to postiglo potrebna je velika i stalna suradnja ljudi koji obrazovne programe kreiraju, ali i onih koji ih provode. Nasuprot konstruktivnom svijetu kod nas je pak tipično da je lakše pobrojiti “kreatore” školskih programa i profesore u zbornici koji se međusobno mrze i ne razgovaraju niti na “dobar dan” razini, a kamoli očekivati da surađuju. I opet tipično za nas, koga briga na čiju je to štetu.

  2. slakal 24 studenoga, 2009 u 20:05 #

    Hvala na komentaru, znači da sam dobro učinila što sam ovo zamišljeno putovanje uvrstila u blog mimo naših dogovora.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: