Skycellar


pećinski ukrasi

Đurovića špilja

Autor: Kalina M.M.

Skycellar – Nebeski podrum

Kad živite u jednom tako lijepom gradu, koji predstavlja pravu svjetsku turističku atrakciju, mnogo prijatelja i njihovih prijatelja se odluče posjetiti vas. Sretna sam što sam u Dubrovniku. Prometno prilično izolirani, ali zračno dobro povezani sa svijetom, često dočekujemo naše prijatelje u Zračnoj luci Čilipi. Avioni znaju kasniti i u dolasku i polasku. Smišljala sam kako zabaviti svoje goste na tako malom aerodromu. Pročitala sam u lokalnim novinama kako se od mjeseca srpnja otvorila Đurovića špilja, smještena upravo ispod uzletišta Zračne luke.

stalaktit

pećinski ukras

pomalo zastrasujuce

pomalo zastrašujuće

Unutra je 16° C

Unutra je 16° C

Išla sam je obići s obitelji na nagovor kolegice s posla, koja živi u Čilipima. Moji dojmovi su pozitivni, djeca su bila oduševljena, a vama preporučam da svakako obiđete ovu lijepu lokaciju, koja je već dobila nagradu Plavog cvijeta pojedinačne turističke ponude. Trenutno je zatvorena, jer se proširuje, dodatno se uređuje. Špilja je mala, ali lijepo uređena.

mladi istraživač

mladi istraživač

mladi istrazivac2

mladi istraživač2

Arheološki ostaci datiraju iz brončanog i željeznog doba. Izgradnjom Zračne luke Čilipi 1962. godine do Đurovića špilje, kako je u narodu zovu, bio je napravljen tunel zatvoren čeličnim vratima i nedostupan. Tek su se 2007. izdavanjem koncesije od strane Ministarstva kulture bili stvorili preduvjeti za uređenje i otvaranje. Otvorena je bilo u srpnju 2009.

skycellar1

skycellar1

Moja jedina zamjerka je što su špiljski ukrasi malo podrezani, kažu radi sigurnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: